Werner Heisenberg bie në dashuri: Letrat e Dashurisë së Pionierit Fitues të Nobelit të Mekanikës kuantike

Në letrën e parë të dashurisë së tyre të mbijetuar, të mbledhur dhe redaktuar nga vajza e tyre më e madhe në “My Dear Li: Correspondence, 1937–1946” (public library), Heisenberg, i zgjedhur në mënyrën e tij të përmbajtur, i shkruan nënës së tij saktësisht dy javë pas takimit me fat: Dje – duke marrë miratimin tuaj – u fejova. Miqësia me Elisabeth është pothuajse katërmbëdhjetë ditë e vjetër dhe lind nga një bisedë, në fillim, në dukje e rastësishme në një tubim shoqëror, në të cilin u shfaq një afinitet i ngushtë i mendimeve për çështje me rëndësi qendrore midis të dyve ne. Ky mirëkuptim i ndërsjellë, në të cilin një, si të thuash, duhej vetëm për të vazhduar një bisedë të filluar shumë kohë më parë, shpejt shkoi aq thellë sa më dukej e natyrshme që të pyesja Elisabeth nëse ajo do të donte të ishte me mua përgjithmonë.

Burimi i informacionit: brainpickings Përktheu nga anglishtja: Kejdi Kraja

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.