Thënie të shkrimtarëve rreth të shkruarit.

Sekreti i të shkruarit të mirë është të thuash një gjë të vjetër në një mënyrë të re ose të thuash një gjë të re në një mënyrë të vjetër. – Richard Harding Davis

Të shkrimi është gjithmonë një proces i zbulimit. Unë kurrë nuk ia di fundin, apo edhe ngjarjet në faqen tjetër, derisa të ndodhin. Ekziston një ndërthurje e vazhdueshme mes imagjinatës dhe formësimit të tregimit. – Kim Edwards

Gjashtë Rregullat e Artë të Shkrimit: Lexoni, lexoni, lexoni dhe shkruani, shkruani, shkruani. – Ernest Gaines

Dëshira për të shkruar rritet me shkrimin. – Desiderius Erasmus

Të shkruarit është e lehtë. E gjitha që ju duhet të bëni është të kryqëzoni fjalët e gabuara. – Mark Twain

Të shkruarit është një luftë kundër heshtjes. – Carlos Fuentes

Shkruaj. Rishkruaj. Kur nuk shkruani ose rishkruani, lexoni. Unë nuk di rrugë të shkurtër. – Larry L. King, WD

Të shkruarit është një proces, një udhëtim në kujtesë dhe në shpirt. – Isabel Allende

Të shkruarit është me të vërtetë një mënyrë për të menduar, jo vetëm për ndjenja, por duke menduar për gjëra që janë të ndryshme, të pazgjidhura, misterioze, problematike ose thjesht të ëmbla. – Toni Morisson

Shkruani llojin e tregimit që dëshironi të lexoni. Njerëzit do t’ju japin të gjitha këshillat e mundshme rreth të shkruarit, por nëse nuk jeni duke shkruar diçka që ju pëlqen, askush tjetër nuk do ta pëlqejë atë. – Meg Cabot

Nëse shkrimi është i sinqertë, nuk mund të ndahet nga njeriu që e ka shkruar atë. – Tennessee Williams

Ju dështoni vetëm nëse ndaloni së shkruari. – Ray Bradbury

Duhen shumë shkrime të këqija për të marrë një shkrim pak të mirë. – Truman Capote

Ne shkruajmë për të shijuar jetën dy herë, në moment dhe në retrospektivë. – Anaïs Nin

Faqet janë ende të zbrazëta, por ekziston një ndjenjë e mrekullueshme e fjalëve që janë atje, të shkruara me bojë të padukshme dhe duke kërkuar të bëhen të dukshme. – Vladimir Nobokov

Fjalia e parë nuk mund të shkruhet, derisa të jetë shkruar fjalia e fundit.  – Joyce Carol Oates

Nuk është punë e tyre fakti që ti duhet të mësosh të shkruash. Lëri të besojnë që ti ke lindur i tillë. – Ernest Hemingway

Ti nuk shkruan sepse dëshiron të thuash dicka. Ti shkruan sepse ke dicka për të thënë. – F. Scott Fitzgerald

Nëse dëshiron të bëhesh shkrimtar, duhet të shkruash cdo ditë. Nuk mund të bësh një punë të mirë nëse nuk e punon cdo ditë. – Walter Mosley

Mbushi fletët me rrahjet e zemrës tënde – William Wordsworth

Eshtë në rregull nëse ti shkruan budalliqe, për aq kohë sa redakton shkëlqyeshëm. – C. J. Cherryh

Unë harroj cdo gjë teksa shkruaj: dhimbjet e mia zhduken, kurajoja im rilind – Anne Frank

Dhe meqë ra fjala, gjithçka në jetë është e shkrueshme në qoftë se ju keni guxim për ta bërë atë, dhe imagjinatë për ta improvizuar. Armiku më i keq i krijimtarisë është dyshimi. – Sylvia Plath

Nuk ka agoni më të madhe sesa të mbash një histori të patreguar brenda teje. – Maya Angelou

Të shkruarit, për mua, është thjesht të menduarit perms gishtave. – Isaac Asimov

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.