Thënie për të mos u humbur nga Malkom X!

Bëhu paqësorë, bëhu i sjellshëm, iu nënshtro ligjit, respekto secilin; por nëse ndokush vë dorë mbi ty, e dërgo tek varrezat.

Nuk ka gjë më të mirë se mjerimi. Çdo humbje, çdo thyerje zemre, çdo humbje, përmban farën e vetë, mësimin e vetë në atë si të përmirësoni përmbushjen herën tjetër.

Njeriu i cili nuk ngrihet për asgjë do të dështojë për çdo gjë.

Jam për të vërtetën, pavarësisht kush e thotë atë. Jam për drejtësi, pavarësisht kush është për ose kundër.

Askush nuk mund të u japë lirinë. Askush nuk mund të u japë barazinë ose drejtësinë ose çfarëdo qoftë. Nëse je burrë, e merr atë.

Nëse nuk ke asnjë kritik nuk do të kesh asnjë sukses.

Unë as nuk e quaj dhunë kur është në vetëmbrojtje; E quaj inteligjencë.

Besoj në njerëzit dhe se të gjithë njerëzit duhet të respektohen si të tillë, pavarësisht ngjyrës.

E ardhmja u takon atyre që përgatiten për të sot.

Nuk je gati për të vdekur për të, largoje fjalën “liri” nga fjalori yt.

Më tregoni një kapitalist, do ju tregoj një thithës

Jo-dhuna është në rregull përderisa funksionon.

Nuk mund ta ligjësosh vullnetin e mirë – ai vije përmes edukimit.

Amerika është vendi i parë… që në të vërtetë mund të ketë revolucion pa gjak.

Historia dëshmon që njeriu i bardhë është dreq.

Kam bërë shumë gjëra si musliman për të cilat më vije keq tani.

E gjitha që kisha kundër hebrenjve ishte se aq shumë hebrenj në të vërtetë ishin hipokritë në deklaratat e tyre të të qenit miq të njerëzve të zi amerikanë.

Amerika a bardhë është në pakicë.

Nëse fletëvotimet nuk funksionojnë, plumbat do të funksionojnë.

Historia nuk është urrejtje.

Edukimi është pasaporta ynë për të ardhmen, për atë e nesërmja u takon njerëzve të cilët përgatiten për atë sot.

Nganjëherë duhesh kapur pushkën për të lëshuar pushkën.

Njerëzit nuk e kuptojnë si e tërë jeta e njeriut mund të ndryshohet nga vetëm një libër.

Nuk mund të e ndash paqen prej lirisë meqë askush nuk mund të jetojë në paqe përveç nëse e ka lirinë.

Islami i vërtetë më mësoi se nevojiten të gjithë përbërësit ose karakteristikat religjioze, politike, ekonomike, psikologjike e racore për të bërë Familjen Njerëzore dhe Shoqërinë Njerëzore të plotë.

Fuqia asnjëherë nuk merr një hap prapa përveç përballë fuqisë.

E vërteta është një anë e të shtypurve

Të ngecurit nuk është dështim.

Amerika në tërësinë e vetë është izoluese dhe raciste. Është më e mbuluar në veri, por është njëjtë.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.