Thënie për miqësinë

-Fatkeqesite tregojne kush jane shoke te vertete. – (Aristoteli)

-Pa shoqeri askush s’do deshironte te jetoje, edhe po te kishte gjitha te mirat tjera. – (Aristoteli)

-Nje mik i mire mund t’ua thote per nje minute ne fytyre te gjitha problemet
qe ju keni. Mbase s’do ju duket aq mik i mire pasi t’ua kete thene te gjitha. – (Arthur Brisbane, “The Book of Today”)

-Te mos kesh shoket te pabarabarte me veten. – (Confuci)

-Mos u mbro me gardh – mbaj shoqerine perreth. – (Proverb Ceke)

-Mund te besh me shume miq per dy muaj nese shpreh interesim per njerezit e tjere se sa mund te besh per dy vjet duke u munduar t’i besh tjeret te interesohen per veten tende. – (Dale Carnegie)

-Mos u mundo asnjehere te arsyetohesh – miqte e vertet nuk kane nevoje te
degjojne arsyetimet ndersa armiqte s’do te degjojne sidoqofte. – (Elbert Hubbard (1856 – 1915)

-Nese nuk i kupton karakterin nje njeriu – shiko miqte e tij. – (Proverbe japoneze.)

-Ne mireqenie miqte tane na njohin neve; ne mjerrim i njohim ne ata. – (John Churton Collins)

-Fatkeqesia te tregon se kush jane miqte tuaj te vertete. – (Lois McMaster Bujold)

-Dua gjithmone te di cdogje mbi miqte e mi te ri dhe asgje mbi ata te vjetrit. – (Oscar Wilde)

-Miqte kane te gjitha gjerat e perbashketa. – (Platoni)

-Mireqenia krijon miq – fatkeqesite i vene ne prove. – (Publilius Syrus (~100 BC)

-Miqte mund te vijne dhe te ikin – por armiqte grumbullohen gjithnje e me shume. – (Thomas Jones (1892 – 1969)

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.