Thenie nga Molieri

Njerëzve nuk u pengon të jenë të ligj; por ata asnjëherë nuk duan të dalin qesharak

Është skandali publik i cili ofendon; të mëkatosh fshehtas nuk aspak mëkat.

Meqë qëllimi i komedisë është të përmirësojë zërat e njërzve, nuk asnjë asryes përse ndonjë duhet përjashtuar.

Njeriu më lehtë pranon qortim moral, por asnjëherë tallje.

Ah! Sa e bezdisshme që ligji nuk u lejon grave t’i ndërrojnë burrat ashtu siç i ndërron njeriu këmishat.

Nga të gjitha marrëzitë nuk ka më të madhe se të presësh të bësh botën vend më të mirë.

Mbuloje atë kraharorë, të cilin nuk mund të e shoh.

Antikët, zotëri, janë antikët, dhe ne jemi njerëzit e së sotshmes.

Të martosh një budalla është të jesh budalla.

Kur e shihni veten tek njerëzit, duhet të tentoni të përngjani anët e mira të tyre.

Më shumë njerëz vdesin nga barërat se nga sëmundja.

Trego ca mëshirë për këtë karrige e cila ka hapur krahët për ty për aq gjatë; të lutem kënaq dëshirën e sajë të të përqafojë ty.

Pavarësisht çfarë thonë të tjerët, fundi-fundit këto gjëra mund të na dëmtojnë vetëm sipas mënyrës si ne reagojmë ndaj tyre.

Natyra nuk flet kështu.

Koha nuk ka asgjë të bëjë me çështjen.

Unë ushqehem me supë të mir, jo me gjuhë të bukur.

Vetmia tmerron shpirtin në të njëzetat.

Preferoj një ves të këndshëm për një virtyt të bezdisshëm.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.