Thënie nga Mark Tuein

Për të pasur sukses në jetë nevojiten dy gjëra: injoranca dhe besimi në veten.

Shko në Parajsë për klimën, në Ferr për shoqërinë.

Mos ec vërdallë dhe të thuash se bota të ka borxh një jetë. Bota nuk të ka borxh asgjë. Ishte më parë këtu.

Pleqëria është çështje e mendjes mbi materien. Nëse nuk ja vë mendjen nuk është me rëndësi.

Sekreti i të ecurit përpara është të fillosh.

I merr faktet së pari, pastaj mund t’i shformosh si të duash.

Nuk mund të varesh nga sytë kur imagjinata është jashtë përqendrimit.

Është më mirë të mbash gojën të mbyllur dhe t’i lësh njerëzit të mendojnë se je budalla dhe pastaj ta hapësh e të largosh të gjithë dyshimin.

Mirësia është gjuha të cilën të shurdhët mund të e dëgjojnë dhe të verbrit mund të e shohin.

Të frikësuarit nga vdekja pason nga të frikësuarit nga jeta. Njeriu i cili jeton në tërësi është i përgatitur të vdes në çdo kohë.

Kurdo që gjen veten në anën e shumicës, është koha për reformim.

Shokë të mirë, libra të mirë dhe ndërgjegje e pastër: kjo është jeta ideale.

Mënyra më e mire të gëzosh veten është të tentosh të gëzosh ndonjë tjetër.

Mungesa e parasë është rruga e të gjitha të ligave.

Nëse e thua të vërtetën nuk duhet të mbash asgjë në mend.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.