Thënie nga “Demiani” – Herman Hese

  • Jeta e secilit njeri është një rrugë drejt vetes, përpjekja për një rrugë, skica e një rruge.
  • Kur urrejmë dikë, ne urrejmë në imazhin e tij diçka që është brenda nesh.
  • Kur dikush ka frikë është për shkak se ne i kemi dhënë dikujt pushtet mbi ne.
  • Të gjithë mbajnë me vete, deri në fund, viskozitetet dhe lëvozhgat e vezëve të një bote të qëmotshme.
  • Asnjë njeri nuk ka qenë plotësisht vetvetja; por të gjithë aspirojnë të bëhen të tilla, disa më të errët, të tjerë më të qartë, secili sa më mirë që mundet.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.