Thenie nga Borges

“Dyshimi është një prej emrave të inteligjencës”

“Diktaturat sjellin shtypjen, diktaturat sjellin robërinë, diktaturat sjellin mizorinë: më i neveritshëm është fakti që ato sjellin idiotësinë”

“Vetë jeta është një citat”

“Teksa mendoj për mitet e shumtë, është njëri prej tyre që është shumë i dëmshëm, dhe ky është miti i shteteve”

“Mos fol, nëse nuk ke për ta përmirësuar heshtjen”

“Lëri të tjerët të krenohen se sa shumë faqe kanë shkruar. Preferoj të mburrem për ato që kam lexuar”

“Të shkruarit nuk është asgjë më shumë se sa një ëndërr e udhërrëfyes”

“Ne e pranojmë me kaq shumë gatishmëri realitetin. Ndoshta sepse ndjejmë që asgjë nuk është reale”

“Të biesh në dashuri do të thotë të krijosh një fe me një Zot të gabueshëm”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.