Richard Dawkins – Trazoni pak ekzistencen tuaj dhe reflektoni…

“Ne të gjithë do të vdesim dhe kjo na bën të jemi fatlumët. Shumica e njerëzve nuk do të vdesin kurrë sepse nuk kanë për të lindur ndonjëherë. Numri i njerëzve me potencial që mund të ishin në vendin tim por që në fakt nuk do të shohin kurrë dritën e ditës është më i madh se numri i kokrrave të rërave të Arabisë. Sigurisht që ato fantazma të palindura kanë mes tyre poetë më të mëdhenj se Kits dhe shkencëtarë më të medhenj se Njuton. Ne e dimë këtë pasi numri i njerëzve të mundshëm të lejuar nga ADN-ja jonë tejkalon masivisht numrin e njerëzve të tanishëm. Në dhëmbët e ketyre probabiliteteve trullosëse jemi ti dhe unë, në të rëndomten tonë, që ndodhemi ketu. Ne të privilegjuarit e pakët, të cilët fituam lotarinë e lindjes kundër të gjitha shanseve, si guxojmë që të ankohemi për kthimin e pashmangshëm tek ajo gjëndje paraprake nga e cila shumica as që është trazuar?”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.