Pse 23 prilli u percaktua si dita nderkombetare e librit?

23 prilli eshte percaktuar si “Dita Nderkombetare e Librit dhe e Drejtave te Autorit” dhe si e tille, cdo organizate qe ka ne fokus librin, promovon dhe ndergjegjeson komunitetin per vlerat e librit dhe te te lexuarit. Por, a e dini pse u zgjodh pikerisht kjo dite?

Kjo dite nuk eshte percaktuar pa ndonje shkak si e tille. 23 prilli eshte dita kur William Shakespeare dhe Miguel de Servantes, dy kolose te letersise boterore, nderruan jete ne te njejten dite, ne vitin e larget 1616. Keshtu qe UNESCO, ne takimin e tyre ne Paris ne 1995, vendosi qe pikerisht kjo dite t’i kushtohet manifestimit te librit.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.