“Mos u zhduk” Evgeni Jetvtushenko

Mos u zhduk… Duke u zhdukur nga mua,

e çmishëruar vetvetes ju zhduke.

 

Vetja jote kështu u tradhëtua

me pandershmëri prostitute.

 

Mos u zhduk… Të zhdukesh është lehtë,

të ringjallesh për tjetrin s’ka se si.

 

Vdekja të tërheq shumë thellë,

të vdesësh nuk është mënçuri.

 

Mos u zhduk. Harro hijen e tretë.

S’ka të tretë. Dy janë dashurive.

 

Bashkë do shkojmë në gjyqin e shenjtë,

kur gjaku t’na thërrasë për përgjigje.

 

Mos u zhduk… e kemi shlyer mëkatin,

fajtorë s’jemi ne, as damkosur.

 

Të denjë jemi unë dhe ti për të falur

në-mos-dashje ç’kemi plagosur.

 

Mos u zhduk. Të zhdukesh është çast,

por si do takohemi nëpër shekuj?

 

Ç’sozi kemi në botë, ti fantazmë

dhe unë? – Fëmijët tanë të qeshur.

 

Mos u zhduk. Jepma dorën tënde,

në të jam shkruar unë – i besoj sekretit.

 

Dashuria e fundit është e tmerrshme,

S’është dashuri, por frikë e humbjes së tjetrit.

Perktheu: Visar Zhiti

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.