Milan Kundera – Asgjë nuk i afron njerëzit aq shpejt sa…

milan kundera - arratisje.al

Asgjë nuk i afron njerëzit aq shpejt (ndonëse shpesh është një afrim i rremë) sa një bashkëbisedim i trishtë e melankolik.

Kjo atmosferë bashkëfajësie e paqme, që vë në gjumë çdo lloj frike apo frenimi dhe që kuptohet si nga shpirtrat e hollë, ashtu edhe nga vulgarët, përfaqëson mënyrën më të lehtë për t’u afruar, por megjithatë shumë të rrallë.

Në të vërtetë duhet lënë mënjanë “përpunimi mendor” që i bëjmë vetes, gjestet dhe mimikat e sajuara dhe të sillemi thjesht.

 

Per me shume, lexo: KETU

Librin mund ta gjeni: LINK

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.