Koment mbi “HA, LUTU, DASHURO” nga Elizabeth Gilbert

Kur Elizabeth Gilbert lëshoi ​​librin e saj në vitit 2006, “Ha, Lutu, Dashuro”: Kërkimi i një gruaje për gjithçka, suksesi global i librit shtriu udhëtimin e shkrimtarejo vetëm nga Italia, India dhe Indonezia por, në të gjithë planetin. Libri mbajti një vend të lartë në listën e “Bestseller” të New York Times për afro 200 javë dhe u shndërrua në një film të mrekullueshëmku rolin kryesor e luajti aktorja Julia Roberts.

“Ha, Lutu, Dashuro” tregon për udhëtimin e shkrimtares në mbarë botën pas divorcit të saj në një tregim të sinqertë dhe elokuent të përpjekjes së saj në ndjekje për kënaqësinë e kësaj bote, përkushtimin shpirtëror dhe qëllimin. Një memoar intensivisht artikulues dhe i lëvizshëm i vetë-zbulimit, “Ha, Lutu, Dashuro”, flet rreth asaj që mund të ndodhë kur ju kërkoni përgjegjësinë për kënaqësinë tuaj dhe të mos përpiqeni të jetoni duke u sjellë sipas idealeve të shoqërisë.

Më poshtë disa nga fragmentet më të bukura të librit të Liz…

“Ju jeni, në fund të fundit, çfarë ju mendoni. Emocionet tuaja janë skllevër të mendimeve tuaja dhe ju jeni skllav i emocioneve tuaja.”

“Kjo është një shenjë e mirë, të kesh një zemër të thyer. Kjo do të thotë që ne jemi përpjekur për diçka.”

“Ju duhet të mësoni se si t’i zgjidhni mendimet tuaja ashtu si zgjidhni rrobat tuaja çdo ditë. Kjo është një fuqi që mund të kultivoni. Nëse doni t’i kontrolloni gjërat në jetën tuaj aq keq, punoni në mendje. Kjo është e vetmja gjë që duhet të përpiqesh të kontrollosh.”

“Për të humbur balancën nganjëherë për dashurinë është pjesë e të jetuarit një jetë të ekuilibruar.”

“Unë po zgjedh lumturinë mbi vuajtjet. Unë jam duke bërë hapësirë për të ardhmen e panjohur për të mbushur jetën time me surprizat e ardhshme që do vijnë.”

“Kam takuar një grua të vjetër një herë, pothuajse njëqind vjeç dhe më tha: “Ka vetëm dy pyetje që qeniet njerëzore kanë luftuar gjatë gjithë histories për t’I dhënë përgjigje. “Sa shume me do?”; “Dhe kush është përgjegjës?”

“Lumturia është pasojë e përpjekjeve personale. Ju luftoni për të, përpiqeni për të, insistoni në të, dhe ndonjëherë edhe udhëtoni nëpër botë duke kërkuar për të. Ju duhet të merrni pjesë pa pushim në manifestimet e bekimeve tuaja. Dhe sapo të keni arritur një gjendje lumturie, nuk duhet të bëheni të liga për ta mbajtur atë. Ju duhet të bëni një përpjekje të madhe për të ecur sa më lart në atë lumturi përgjithmonë, për të qëndruar në krye të saj.”

“Bhagavad Gita – teksti i lashtë indian iogjik – thotë se është më mirë të jetosh fatin tënd në mënyrë të papërsosur sesa të jetosh me imitim të përsosurisë së dikujt tjetër.”

“Mos kërko falje për të qarën. Pa këtë emocion, ne jemi vetëm robotë.”

“Thesari juaj – përsosmëria juaj – është brenda jush. Por, për ta pohuar atë, duhet të largoheni nga tronditja e mendjes dhe të braktisni dëshirat e egos dhe të hyni në heshtjen e zemrës.”

“Unë jam një person më i mirë kur kam më pak në pjatën time.”

“Ne nuk e kuptojmë se, diku brenda nesh, ekziston një vetë supreme e cila është përjetësisht në paqe.”

“Rrënimi është një dhuratë. Rrënimi është rruga për transformim.”

“Por kurrë mos përdorni trupin ose emocionet e një personi tjetër si një ‘kruarje’ për dëshirat tuaja të papërmbushura.”

“Fati, unë ndjej, është gjithashtu një marrëdhënie – një lojë mes hirit hyjnor dhe vetë-përpjekjes me paramendim.”

“Kam një histori për të marrë vendime shumë shpejt për burrat. Unë kam rënë gjithmonë në dashuri shpejt dhe pa matur rreziqet. Unë kam një tendencë jo vetëm për të parë më të mirën në të gjithë, por për të supozuar se gjithkush është emocionalisht i aftë për të arritur potencialin e tij më të lartë. Unë kam rënë në dashuri më shumë herë se sa më intereson të llogaris me potencialin më të lartë të një burri, sesa me vetë njeriun, dhe unë kam ngurruar në marrëdhënie për një kohë të gjatë (ndonjëherë shumë të gjatë) duke pritur që njeriu të ngjitet në madhështinë e tij. Shumë herë në romancë kam qenë viktimë e optimizmit tim”.

“Jam këtu. Unë të dua. Nuk më intereson nëse ke nevojë të qëndrosh gjithë natën duke qarë, unë do të qëndroj me ty. Nëse ke nevojë për ilaçe përsëri, shko përpara dhe merri ato – unë do të dua me këtë, po ashtu. Nëse nuk ke nevojë për ilaçe, unë do të të dua gjithashtu. Nuk ka asgjë që mund të bësh për të humbur dashurinë time. Unë do të të mbroj deri sa të vdesësh, dhe pas vdekjes tënde unë do të të mbroj. Unë jam më i fortë se Depresioni dhe unë jam më i guximshëm se Vetmia dhe asgjë nuk do të më shtojë kurrë “

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.