Irvin Yalom për frikën nga vdekja

“Kjo është një çështje problematike për mua. Gjithnjë kam pasur ndjenjën që të angazhohesh të punosh me njerëz që vuajnë nga kjo ndjenjë nuk është e lehtë. Frika nga vdekja rrit gjithnjë pakënaqësitë në të gjitha fushat. Janë disa ushtrime që bëhen në këtë gjendje. Njëra është e njëjtë me atë që bëjmë me pacientët që janë me kancer, të cilët e dinë që do të vdesin. Ata duhet t’u përgjigjen pyetjeve: “Kush jam unë?” Dhe në disa karta ne u japim atyre të shkruajnë gjërat më të rëndësishme në jetën e tyre. Ata shkruajnë deri në gjëra si “jam i shqetësuar nëse njerëzit më duan apo jo”. Në ato letra ata duhet t’i lënë trupat e tyre, sepse trupi i tyre është i mbushur me kancer, dhe të zbulojnë gjëra më të rëndësishme që janë brenda atij trupi. Kjo gjë u jep atyre shumë kurajë. Por kjo është vetëm një mënyrë mbi psikoterapinë e vdekjes… “

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.