Gabriel Garcia Marquez – Burrat duan një grua inteligjente përkrah…

Gabriel Garcia Marquez - Burrat duan një grua inteligjente përkrah... - arratisje.al

Sa e sa burra kam dëgjuar të thonë se duan një grua inteligjente përkrah. Do t’iu thoja ta mendonin mirë.Gratë inteligjente i marrin vendimet vetë, kanë dëshirat e tyre dhe vendosin kufij. Ti nuk do të jesh kurrë në qendër të jetës së saj, sepse ajo merret më shumë me veten e vet, sesa me ty!

Një grua inteligjente nuk lejon të manipulohet, as të shantazhohet. Ajo nuk i gëlltit fajet dhe po ashtu merr përsipër përgjegjësitë e saj. Gratë inteligjente, diskutojnë, analizojnë, grinden, nuk kënaqen me gjithçka dhe kështu përparojnë.

Ajo grua që ka pasur një jetë para teje, e di se do të vazhdojë ta ketë edhe kur ti të largohesh. Ajo të informon dhe nuk kërkon leje. Këto gra, në çift, nuk kërkojnë një lider për ta ndjekur pas. Nuk duan të ndjekin askënd, e as t’i tregojnë rrugën askujt, duan të ecin përkrahë jush.

Ato e dinë mirë se jeta pa dhunë është një e drejtë themelore, e jo luks apo privilegj.

Një grua inteligjente është e lirë sepse ka luftuar për lirinë e saj .Nëse përpiqesh ta prangosësh ajo do të dijë se si të largohet . Mos harro se e ka bërë dhe më parë .

Gruaja inteligjente e di se vlera e saj nuk është trupi i saj e as ajo që ti bën me të . Mendoje dy herë para se ta gjykosh për moshën , gjatësinë,“ trashësinë ” apo sjelljen e saj seksuale , sepse gjykimi i tillë është dhunë emocionale , dhe ajo e di këtë .

Prandaj , para se të hapni gojën për të thënë se dëshironi një grua inteligjente përkrah jush , pyeteni veten nëse jeni vërtet në standartin e duhur për të hyrë në jetën e saj .

 

Per me shume, lexo: KETU

Librin mund ta gjeni: LINK

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.