Fragment nga “Zonja Bovari” – Gustav Flober

zonja bovari - gustav flober - arratisje.al

Vullneti , ashtu sikurse velloja e kapeles se saj qe mbahet nga nje cope lidhese, i lekundet nga te fryje era , gjithmone e terheq ndonje deshire , gjithmone e mban ne vend ndonje norme…

– Dashuria mendonte ajo , duhej te vinte pernjeheresh me shperthime te fuqishme e me shkrepetima si stuhi qiellore, qe bie mbi jete qe e trondit ate, i shkul deshirat si gjethet e pemeve dhe i vertit zemrat ne humnere…

Ajo nuk e dinte qe ulleqet ishin te zene , shiu bente pellgje te medhenj me uje mbi tarracat e shtepive, dhe keshtu rrinte e qete derisa, papritur i zune syte nje plasaritje ne mur…

 

Per me shume, lexo: KETU

Librin mund ta gjeni: LINK

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.