Fragment nga romani “Lufta edhe Paqja” – Tolstoi

lufta dhe paqja - leon tolstoi - arratisje.al

Dashuria? Cfare eshte dashuria? mendoi.  Dashuria i ve gardhe vdekjes. Dashuria eshte jete.

Gjithçka, gjithçka qe une kuptoj, e kuptoj vetem sepse dashuroj. Gjithçka eshte e kufizuar vetem nga dashuria.

Dashuria eshte Zoti, dhe te vdesesh do te thote per mua , nje grimce dashurie te kthehet mbrapsht tek origjina universale edhe e perjetshme e dashurise.

 

Per me shume, lexo: KETU

Librin mund ta gjeni: LINK

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.