Fragment nga “Burra qe urrejne grate” – Stieg Larsson

Kane kaluar shume vjet qe kur Harieta, mbesa e dashur e industrialistit te fuqishem Henrik Vanger eshte zhdukur pa lene gjurme. Qe atehere dergimi i pervitshem i nje dhurate anonime e hap perseri ceshtjen- nje rit qe perseritet me perpikmeri dhe zgjon serish shqetesimin per nje enigme te pazgjidhur kurre. Tashme shume plak, Henrik Vangeri vendos te beje nje perpjekje te fundit per te hedhur drite mbi misterin qe ka shenjuar gjithe jeten e tij. Detyra i besohet Mikael Blomkvistit, nje 40-vjecar mjaft terheqes, gazetar i suksesshem, qe drejton “Revisten Milenium” e specializuar per reportazhe qe denoncojne korrupsionin dhe bizneset e dyshimta te botes se sipermarresve. Sa me shume qe heton, aq me te frikshme jane zbulimet…

Perktheu: Alina Karaliu

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.