Fragment nga “A të kam folur ndonjëherë për erën e veriut” – Daniel Glattauer

A mund të dashurohet njeriu vetëm pas fjalëve të dikujt?!
Fjalë, shkrim, prekje e tasteve me gishta; asgjë tjetër.
As fytyrë, as zë, as duar… asgjë. Asgjë tjetër, vec radhë fjalësh që dalin nga një qënie tjetër; ngjyer në emocion e arsye njëherësh.
Mundet?!!!
Oh, po mall a mund të ketë njeriu për mungesën e fjalëve të tjetrit?! A është kështu malli?! Kur s’ke as sy, as aromë, as duar të njohura, mosprania e të cilave ta mpakin shpirtin?!
Dhe ç’ndodh pastaj…?!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.