Disa thënie nga shkrimtarja e klasicizmit, Iris Murdoch.

“Dashuria është treguesi më i mirë se diçka përtej egoizmit është e vërtetë”.

“Ne jetojmë në një botë fantazish, një botë iluzioni. Synimi më i madh në jetë është të gjejmë realitetin”.

“Unë uroj që kushdo të bekohet me mure për erën, me një çati për shiun, me një filxhan çaji të ngrohtë pranë zjarrit, me njerëzit që i do pranë, si dhe me çdo gjë që dëshiron zemra e tyre”.

“Dashuria është ajo që ndodh kur qendra e universit të dikujt fillon dhe rrotullohet rreth të njëjtin person tjetër”.

“Vetëm gënjeshtrat dhe e keqja mbizotërojnë, nëse i lë të tjerët të marrin vendime për ty”.

“Ne mund të mësojmë të duam vetëm duke dashur”.

“Të dalësh nga një dashuri e madhe është vërtet ftilluese, pasi nis ta shohësh botën me sy të rinj”.

“Çdo mashkull ka nevojë për dy femra, një shtëpiake të qetë dhe një nimfë trilluese”.

“Unë mendoj se të jesh femër është njësoj si të jesh irlandeze. Çdokush thotë se ti je e rëndësishme dhe e mirë, por përherë të vendosin në vend të dytë”.

“Ne të gjithë duhet të përgatitemi për të ardhmen, nëse shohim se sa e tmerrshme është e tashmja jonë dhe sa keq po shkon ajo”./

 

Burimi: bota.al

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.