Aforizma nga Simone de Beauvoir

– Kur kam qenë fëmijë, adoleshente, librat më kanë mbrojtur nga dëshpërimi: kjo më ka bindur se kultura është vlera më e lartë.
– Zemërgjerësi është t’i japësh të gjitha dhe të ndjesh se nuk të ka kushtuar asgjë.
– Të gjitha shtypjet krijojnë gjendje lufte.
– Askush nuk është më arrogant ndaj grave, më agresiv dhe më përbuzës, se sa mashkulli që është i shqetësuar rreth burrërisë së vet.
– Nëse jetoni mjaftueshëm gjatë, ju do ta shihni se çdo fitore kthehet në humbje.
– Ta kapësh një mashkull është Art; ta mbash atë është detyrë.
– Çfarë është një i rritur? Një fëmijë i fryrë nga mosha.
– Fjala dashuri nuk ka kuptim të njëjtë për të dyja gjinitë, dhe kjo është një shkak i keqkuptimeve serioze që i ndajnë ato.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.