9 fakte rreth librave!

Shpesh dëgjojmë se ka ikur kultura e të lexuarit, dhe gjithnjë e më pak po lexohet. Mirëpo më poshtë mund t’i lexoni disa fakte interesante rreth librave dhe të lexuarit.

 

1.Njerëzit në Indi janë lexuesit më të mëdhenjë në botë, duke shpenzuar mesatarisht 10.7 orë në javë.

2.Romani i parë i shkruar në një makinë shkrimi thuhet se është “Aventurat e Tom Sojerit” së Mark Twain.

3.Librat e Harry Potter thuhet se janë më të ndaluarit në Amerikë për shkak të ankesave fetare.

4.Libri me shitjen më të ngadaltë është një përkthim 1716 i Dhiatës së Re në latinisht. E fundit e 500 kopjeve të saj u shit në vitin 1907./GazetaIntro

5.Rruga me pagesë “M6” u ndërtua në dy milionë e gjysmë kopje të romaneve të shitura Mills & Boon.

6.Libri i parë i përshkruar si një “shitës më i mirë” ishte “Fools Of Nature” nga shkrimtari amerikan Alice Brown në 1889.

7.Rekordi për shumicën e njerëzve që balancojnë librat në kokë në të njëjtin vend dhe kohë janë 998 në Sydney, Australi, në vitin 2012.

8.Rreth 150,000 libra të rinj publikohen në Britani të Madhe çdo vit.

9.Një në pesë të rritur në mbarë botën nuk mund të lexojë ose të shkruajë.

 

Marre nga:   http://www.gazetaintro.com/9-fakte-rreth-librave/

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.