6 filma që u kushtohen shkrimtarëve.

E dimë tashmë që shumë libra janë bërë filma, apo kanë frymëzuar prodhimin e filmave të mrekullueshëm. Por cdo herë pak vëmendje i është kushtuar autorit, i cili pasi mbaron punën e tij, i mbetet vetëm të shijojë frytet dhe t’i futet një pune tjetër. Në këtë shkrim ju ofrojmë të kundërtën, 6 tituj filmash të cilët u janë kushtuar pikërisht autorëve të ndryshëm dhe jetëve të tyre. Hidhini një

Sylvia

Gwyneth Paltrow luan poeten Sylvia Plath në këtë film të vitit 2003. Daniel Craig luan rolin e poetit britanik Ted Hughes. Filmi u shkrua nga John Brownlow dhe u drejtua nga Christine Jeffs.

Becoming Jane

Anne Hathaway luan Jane Austen të re në filmin Becoming Jane. Filmi i vitit 2007 luan gjithashtu James McAvoy dhe James Cromwell. Ai u drejtua nga Julian Jarrold.

Miss Potter

Renee Zellweger luan Beatrix Potter në këtë film të vitit 2006 me regji të Chris Noonan. Beatrix Potter është më e njohur për librin e saj për fëmijë, “The Tale of Peter Rabbit”. Në film luajnë edhe Ewan McGregor dhe Emily Watson.

Capote

Philip Seymour Hoffman u bë shkrimtari Truman Capote në këtë film tërheqës të drejtuar nga Bennett Miller. Filmi i vitit 2005 bazohet në librin e Gerald Clarke. Pjesa më e madhe e filmit ndjek kërkimin e Capote për librin e tij të famshëm, “In Cold Blood”.

Shakespeare in Love

Joseph Fiennes është dramaturgu i famshëm William Shakespeare në këtë film të drejtuar nga John Madden. Filmi i vitit 1998 luan gjithashtu Gwyneth Paltrow në rolin e muzës së Shekspirit Viola de Lesseps. Viola frymëzon Shekspirin për të shkruar dramën e tij të famshme, Romeo dhe Zhuljeta. Në film luajnë edhe Colin Firth dhe Judi Dench.

Trumbo

Bryan Cranston luan skenaristin e Hollivudit në listën e zezë Dalton Trumbo në “Trumbo”, një dramë historike e drejtuar nga Jay Roach. Filmi i vitit 2015 bazohet në librin e Bruce Cook. Lista e zezë filloi në vitin 1946 dhe synonte artistë të etiketuar si simpatizues komunistë.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.