29 citime nga Hans Kristian Andersen

 1. E gjithë bota është një seri mrekullish, por ne jemi të mësuar me to sa që i quajmë gjëra të zakonshme.
 2. Vetë jeta është përralla më e mrekullueshme.
 3. Të lëvizësh, të marrësh frymë, të fluturosh, të notosh, Të fitosh gjithçka ndërsa jep, Të bredhësh rrugët e tokave të largëta, Të udhëtosh do të thotë të jetosh.
 4. Gjithçka që shikoni mund të bëhet një përrallë dhe ju mund të krijoni një histori nga gjithçka që prekni.
 5. Shijojeni jetën. Ka shumë kohë për të vdekur.
 6. Asgjë nuk është shumë e lartë për një njeri që do t’a arrijë atë, por ai duhet të ngjitet me kujdes dhe besim.
 7. Sa më i mençur bëhet njeriu, aq më shumë do të lexojë, dhe ata që janë më të mençurit lexojnë më së shumti.
 8. Të jesh i dobishëm për botën është mënyra e vetme për të qenë i lumtur.
 9. Ne nuk mund të presim që të jemi gjithmonë të lumtur … duke provuar të keqen dhe të mirën bëhemi të mençur.
 10. Jeta e çdo njeriu është një përrallë e shkruar nga gishtat e Zotit.
 11. Jeta është si një melodi e bukur, vetëm tekstet bëjnë rrëmujën.
 12. Por a nuk duhet të gjithë ne në tokë të japim më të mirën që kemi për të tjerët dhe të ofrojmë gjithçka që për sa kemi fuqi?
 13. Por një sirenë nuk ka lot, dhe për këtë arsye ajo vuan shumë më tepër.
 14. Kur zogu i zemrës fillon të këndojë, shumë shpesh do të ndalojë veshët e saj.
 15. Ishte e qartë për mua, ndërsa shikoja jetën time të mëparshme, se një Zot i dashur më vëzhgonte mua, se gjithçka ishte drejtuar për mua nga një fuqi më e lartë.
 16. Nëse do të shikoje deri në fund të shpirtit tim, do ta kuptoje plotësisht burimin e dëshirës time dhe – më mëshironi. Edhe liqeni i hapur dhe transparent ka thellësitë e tij të panjohura, të cilat asnjë zhytës nuk e di.
 17. Qëniet njerëzore, përkundrazi, kanë një shpirt i cili jeton përgjithmonë, jeton pasi trupi të jetë kthyer në pluhur. Ai ngrihet përmes ajrit të qetë dhe të pastër, përtej yjeve të shkëlqyeshëm.
 18. Jeta e lumtur shtëpiake është si një mbrëmje e bukur e verës; zemra është e mbushur me paqe; dhe gjithçka përreth rrjedh një lavdi të veçantë.
 19. Epo, nuk është aq e thjeshtë për të dhënë një përgjigje kur bëni një pyetje idjote!
 20. Jeta ime është një histori e bukur, e lumtur dhe plot incidente.
 21. Pastaj ajo pa një yll duke rënë, duke lënë pas saj një rreze zjarri të ndritshme. «Dikush po vdes», – mendoi vajza e vogël, për gjyshen e saj të vjetër, e vetmja që e kishte dashur ndonjëherë atë dhe që ishte e vdekur tanimë. Por ajo i kishte thënë asaj se kur bie një yll, një shpirt po ngjitej te Zoti.
 22. Jo, drita është shumë e fortë; ne ende nuk kemi sy që mund të shohin tërë lavdinë që ka krijuar Zoti. Por mbase një ditë do të kemi sy të tillë. Kjo do të jetë përralla më e mrekullueshme nga të gjithë, sepse ne vetë do të jemi pjesë e saj.
 23. “A ndalet e gjithë bukuria e botës kur vdes?” “Jo”, tha Lisi i Vjetër; “do të zgjasë shumë më gjatë – më gjatë nga sa mund të mendoj.” “Epo, atëherë,” tha pak maji-mizë, – kemi të njëjtën kohë për të jetuar; vetëm ne vlerësojmë ndryshe.
 24. Sa herë që një fëmijë i mirë vdes, një engjëll i Zotit zbret në tokë. Ai e merr fëmijën në krahë, përhap krahët e tij të mëdhenj të bardhë dhe fluturon me të në të gjitha vendet ku fëmija donte në tokë. Engjëlli mbledh një pjesë të madhe të luleve, dhe i merr me vete deri në Hyjin, ku lulet lulëzojnë më me shkëlqim se sa bënin në tokë.
 25. Naiviteti ishte vetëm një pjesë e përrallave të mia; humori ishte kripa e vërtetë në to.
 26. Vdekja ecën më shpejt se era dhe nuk e kthen kurrë atë që ka marrë.
 27. Koha është aq e shpejtë sa nëse nuk e kujtojmë Zotin në rininë tonë, mosha mund të na gjejë të paaftë të mendojmë për të.
 28. Është fuqia e mendimit që i jep njeriut fuqi mbi natyrën.
 29. Në çdo hap që ndërmerrni do të ndjeheni sikur po shkelni te tehët e thikës aq të mprehtë sa duhet të rrjedhë gjaku. Unë jam i gatshëm t’ju ndihmoj, por a jeni e gatshme të vuani të gjitha këto? “” Po “, tha sirena e vogël me një zë të dridhur, ndërsa mendonte për Princin dhe për të fituar shpirtin njerëzor.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.