20 thenie nga Nene Tereza!

Nëse i gjykoni njerëzit, nuk do keni kohë t’i doni ata.
Jo të gjithë mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne mund të bëjmë gjëra të vogla me shumë dashuri.
Paqja fillon me një buzëqeshje…
Sa herë që i buzëqesh dikujt, është një veprim dashurie, një dhuratë për atë person, një gjë e bukur.
Fjalët e mira mund të jenë të shkurtra dhe të lehta për t’u thënë, por jehona e tyre është vërtet e pafundme.
Nëse nuk kemi paqe, kjo është për shkak se kemi harruar që i përkasim njëri-tjetrit.
Çfarë mund të bëni për të promovuar paqen në botë? Shkoni në shtëpi dhe duajeni familjen tuaj.
Zoti nuk kërkon që ne të kemi sukses, Ai kërkon vetëm që ju të përpiqeni.
Unë jam një laps i vogël në dorën e një Zoti që shkruan, i cili po i dërgon botës një letër dashurie.
Një jetë që nuk jetohet për të tjerët nuk është jetë.
Puna pa dashuri është skllavëri.
Nëse nuk mund të ushqeni njëqind njerëz, ushqeni vetëm një.
Unë do të preferoja të bëja gabime në mirësi dhe dhembshuri sesa të bëja mrekulli në ligësi dhe fortësi.
Le të takohemi gjithmonë me buzëqeshje, sepse buzëqeshja është fillimi i dashurisë.
Mos u shqetësoni kurrë për numrat. Ndihmoni çdo person me radhë dhe gjithmonë filloni me personin më të afërt.
Dashuria për të qenë reale, duhet të kushtojë – duhet të dhembë – duhet të na zbrazë nga vetja.
Kur nuk keni asgjë, pikërisht atëherë keni gjithçka.
Unë nuk lutem për sukses, unë kërkoj besnikëri.
Gëzimi i thellë i zemrës është si një magnet që tregon rrugën e jetës.
Shkenca më e madhe në botë; në qiell dhe në tokë; është dashuria.
Nënë Tereza

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.