20 shprehje nga Paulo Coelho!

Paulo Coelho në librat e tij shkruan:

1- Bëhu trim. Ndërmerr rreziqe.

2- Çdo bekim i injoruar shndërrohet në një mallkim.

3- Nuk ka nevojë për arsye për të dashur dikë.

4- Dashuria mund të na dërgojë në ferr apo në parajsë, por gjithmonë ajo na çon diku.

5- Jeta gjithmonë është çështje e të priturit për momentin e duhur për të vepruar.

6- Gjithmonë vëruani veshin shenjave.

7- Të mençurit janë të mençur vetëm për shkak se dashurojnë. Budallenjtë janë budallenj vetëm për shkak se mendojnë që mund ta kuptojnë dashurinë.

8- Kur një person e dëshiron me të vërtetë diçka, i gjithë universi “bën plane” për ta ndihmuar që të realizojë ëndrrën e tij.

9- Ne duhet të ndalemi dhe të jemi aq të përulur sa të kuptojmë se ka diçka që quhet mister.

10- Ju mund të verboheni duke e parë çdo ditë si të ngjashme. Çdo ditë është një ditë tjetër. Çdo ditë sjell mrekullinë e vet.

11- Nuk mbyteni duke rënë në lumë, por duke qëndruar zhytur në të.

12- Ne do ta kuptojmë plotësisht mrekullinë e jetës, vetëm kur të lejojmë të papriturën që të ndodhë.

13- Nëse unë jam me të vërtetë pjesë e ëndrrës tënde, ti do të kthehesh një ditë.

14- Hani kur është koha për të ngrënë, dhe ecni përpara, kur është koha për të ecur përpara.

15- Në qoftë se ju mund të përqendroheni gjithmonë në të tashmen, do të jeni një njeri i lumtur.

16- Pritja është e dhimbshme. Harresa është e dhimbshme. Por të mos dish se cilën prej tyre të bësh, ky është lloji më i keq i vuajtjeve.

17- Ka vetëm një gjë që e bën një ëndërr të pamundur për t’u arritur: frika e dështimit.

18- Nuk ekziston një gjë e tillë si rastësia.

19- Asgjë nuk mund ta zëvendësojnë përvojën.

20- Mos e harxho kohën tënde me shpjegime: njerëzit dëgjojnë vetëm atë që duan të dëgjojnë.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.