20 prej thënieve më të mençura të të gjitha kohërave!

 1. Ai që nuk ka bërë asnjë gabim, nuk ka provuar asgjë të re” – Albert Einstein
 2. “Lavdia jonë më e madhe qëndron jo në faktin që nuk dështojmë asnjëherë, por në faktin që ringrihemi çdo herë që dështojmë” – Konfuci
 3. Nuk mund të jesh i vetmuar, nëse ty të pëlqen personi me të cilin je vetëm” – Uayne Dyer
 4. “Kurrë mos prano të kanosesh për të heshtur, kurrë mos lejo të bëhesh viktimë. Mos prano përcaktimin e askujt për jetën tënde, përcaktoje ti veten tënde” – Robert Frost
 5. “Detyra jote nuk është të kërkosh për dashurinë, por thjeshtë të kërkosh dhe të gjesh të gjithë pengesat brenda vetes tënde, që ti ke ndërtuar kundër saj” – Rumi
 6. “Disa njerëz vdesin që 25 vjeç, por nuk varrosen deri kur mbushin 75” – Benjamin Franklin
 7. “Kam zbuluar paradoksin që, nëse ti dashuron deri sa të të dhembë, nuk mund të ketë më dhimbje, por vetëm më shumë dashuri” – Nënë Tereza
 8. “Pamja jote do të qartësohet, vetëm atëherë kur të mundesh të shohësh brenda në zemrën tënde. Kush sheh jashtë, ëndërron; kush sheh brenda, zgjohet” – Karl Jung
 9. “Njeriu është produkt i mendimeve të tij. Ai bëhet ajo që mendon” – Mahatma Gandhi
 10. “Nëse luftojmë sy më sy, vetëm sa do e bëjmë gjithë botën të verbër” – Mahatma Gandhi
 11. “Ajo që është mbrapa nesh dhe ajo që është përpara nesh, janë vogëlsira, në krahasim me atë që është brenda nesh” – Ralph Ualdo Emerson
 12. “Ai që pushton vetveten është më i madh se sa ai që pushton një mijë njerëz në betejë” – Buda
 13. “Ajo që më ndodh mund të më ndryshojë. Por unë refuzoj ta lejoj që të më zvogëlojë” – Maya Angelou
 14. “Edhe ti vetë, ashtu si kushdo në të gjithë univers, meriton dashurinë dhe dhembshurinë tënde” – Gautama Buda
 15. “Jeta tkurret ose zgjerohet, në përpjestim me kurajën tënde” – Anais Nin
 16. “Mos shko aty ku të shpie shtegu, por shko atje ku nuk ka shteg dhe lër gjurmë” – Ralph Ualdo Emerson
 17. “Jeta nuk ka të bëjë me gjetjen e vetvetes. Jeta ka të bëjë me krijimin e vetvetes” – George Bernard Shaw
 18. “Ka vetëm dy mënyra për ta jetuar jetën tënde. Njëra është sikur asgjë nuk është një mrekulli. Tjetra është sikur gjithçka është një mrekulli” – Albert Einstein
 19. “Unë jam njeriu më i mençur në botë, sepse unë di një gjë, dhe kjo është se unë nuk di asgjë” – Sokrati
 20. “Sa herë e gjen veten në anën e shumicës, është koha të reflektosh dhe të ndryshosh” – Mark Twain

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.