15 librat filozofikë që duhet t’i lexoni patjetër!

Nëse keni pasion filozofinë, sigurisht që duhet t’i kushtoni kohë leximit të veprave më të rëndësishme filozofike.

Natyrisht që është e vështirë të bësh sugjerime, pasi filozofia është një galeri e pafundme që duhet eksploruar, por nëse do të zgjidhnim 15 vepra që patjetër duhet t’i lexoni, një listë sugjeruese, subjektive, ju orienton:

Republika – Platoni

Historia e filozofisë perëndimore – Bertrand Russell

Përtej së mirës dhe së keqes – Friedrich Nietzsche

Meditimet – Mark Aureli

Kritika e arsyes së kulluar – Immanuel Kant

Kritika e gjykimit – Immanuel Kant

Mbi lirinë – John Stuart Mill

Leviatani – Thomas Hobbes

Pasuria e Kombeve – Adam Smith

Fenomenologjia e shpirtit – Georg Friedrich Hegel

Utopia – Thomas More

Sovraniteti – Jean Bodin

Politika – Aristoteli

Pragmatizmi – William James

Etika – Spinoza

 

Marre nga:  http://www.mapo.al/2017/02/15-librat-filozofike-qe-duhet-ti-lexoni-patjeter/

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.