12 fakte interesante mbi shkrimtaret

 1. Charles Dickens i kishte vendosur vetes një numër pseudonimesh të pazakonta, si psh: ‘Xixëllonja e Albionit,,’ ‘I paimitueshmi,’ ‘Revolveri’ dhe ‘Ringjallësi.’
 2. Franz Kafka kënaqej duke vizituar kampe nudiste por ishte i njohur si ‘Njeriu në veshmbathjet e notit’ sepse ai refuzonte të dilte plotësisht nudo.
 3. Ernest Hemingway ishte një luftëtar profesionist me dema; ai gjithashtu ishte krijues i markës së tij të rumit.
 4. Mark Twain gati u mbyt 9 herë sa ishte fëmijë, para se të mësonte të notonte.
 5. Agatha Christie hante mollë në banjë për frymëzim krijues.
 6. Poe e kishte zakon te shkruante me macen e tij siameze mbi supe.
 7. Fjalët e fundit të autorit të njohur James Joyce thuhet se ishin: ‘A nuk kupton askush?’ (Ndoshta një referencë në faqen 730 Uliks?)
 8. Qeni i John Steinbeck ia hëngri dorëshkrimin e tij të parë të “Minj dhe burra”.
 9. Truman Capote ishte kryesisht supersticioz. Ai kurrë nuk filloi ose mbaroi një shkrim të Premten.
 10. Walt Whitman nuk besonte se Shekspiri ishte shkrimtari i vërtetë pas dramave të tij.
 11. Robert Louis Stevenson kishte dhëmbë prej druri.
 12. Shekspiri vdiq në ditëlindjen e tij.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.