10 shprehje nga Balzaku

10-shprehje-nga-balzak-arratisje.al

“Vetmia është e mirë, por ke nevojë për dikë që të të thotë se vetmia është e mirë”.

“Leximi na sjell miq të panjohur”

“Sa më shumë që gjykon, aq më pak do të duash”

“E gjithë lumturia varet nga guximi dhe puna.”

“Ligjet janë si një rrjetë merimange përmes të cilave kalojnë mizat e mëdha dhe ngecin të voglat.”

“Gratë janë gjithmonë të vërteta, edhe në mes të gënjeshtrave të tyre më të mëdha, sepse ato gjithmonë ndikohen nga një ndjenjë e natyrshme.”

“Një ditë do të zbulosh se ka shumë më shumë lumturi tek lumturia e tjetrit sesa tek e jotja”

“Çdo moment lumturie kërkon një sasi shumë të madhe injorance”

“Pas çdo pasurie të madhe fshihet një krim.”

“Martesa duhet të luftojë vazhdimisht kundër një përbindëshi që gllabëron gjithçka: rutinës”

 

Burimi: LINK 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.