10 shprehje frymëzuese nga nobelistja Nadine Gordimer!

1. Asnjë fakt që shkruaj apo them nuk do të jetë aq i vërtetë sa trillimi.

2. Të shkruash është të kuptosh jetën. Njeriu punon gjithë jetën me shpresën se mund të ketë kuptuar një pjesë të vogël.

3. Kam dështuar në shumë gjëra, por kurrë nuk jam frikësuar.

4. Jam flaka e një qiriu që lëkundet nga rrymat e ajrit që s’mund të shihen.

5. Të gjithë përfundojnë një ditë vetëm dhe në kërkim të vetes.

6. Është më e thjeshtë për ish-padronët të lënë mënjanë maskat që fshehin humanitetin e tyre, sesa për ish-skllevërit të njohin fytyrën poshtë maskave. Apo të besojnë se ata nuk po mbajnë një maskë të re.

7. Njerëzit i dhurojnë njërit-tjetrit gjëra që s’mund të mbështillen me ambalazh dhuratash.

8. Censura nuk mbaron kurrë për atë që e ka përjetuar. Është një shenjë në imagjinatë që e ndikon individin që e ka vuajtur, përgjithmonë.

9. Nuk mund ta ndryshosh një regjim bazuar në dhembshuri. Duhet të jetë diçka më e fortë se aq.

10. Faktet janë gjithnjë më të pakta se ajo që ka ndodhur në të vërtetë.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.