10 shprehje filozofike të rëndësishme për jetën!

Një jetë e kaluar me gabime jo vetëm që është më e ndershme, por më e vlefshme se një jetë e kaluar duke mos bërë asgjë. – George Bernard Shaw

Kur ndryshojmë fort, miqtë tanë që nuk kanë ndryshuar bëhen fantazma të së shkuarës sonë; zëri i tyre na mbërrin në mënyrë tmerrësisht spektrale – njësoj si të dëgjonim vetveten, por më të rinj, më të ashpër, më të papjekur. – F.Nietzsche

Njerezit e dobet nuk mund te falin kurrë, sepse falja eshte cilasi e njerezve te fuqishem. – Mahatma Gandi.

Ne duhet te mesojme te jetojme se bashku si vellezer,ose ne do te vdesim se bashku si budallenje. – Martin Luter King

Nese miqesia eshte pika jote me e dobet, atehere ju jeni njeriu me i fuqishem ne bote. – Abraham Linkoln

U jam shum mirenjohes atyre qe me thane “JO” mua, sepse per shkak te tyre une ai arrita edhe i vetem. – Ajnshtajni

Bota vuan shume, jo per shkak te dhunes se njerezve te keqinj, por per shkak te heshtjes se njerezve te mire. – Napoleoni

Gjithkush që ka pushtetin të të bëjë të besosh absurditete ka pushtetin të të bëjë të marrësh përsipër padrejtësi. – Voltaire

Politika është aftësia për të parashikuar atë që do të ndodhë nesër, javën tjetër, muajin tjetër dhe vitin tjetër. Dhe të kesh aftësinë që më pas të shpjegosh pse nuk ndodhi. – Winston Churchill

Një prej dënimeve për refuzimin e pjesëmarrjes në politikë është se përfundon te qeverisesh nga inferiorët. – Platoni

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.