10 fragmente nga librat e Isabel Allende

1 .Ju jeni vetë tregimtari i jetës tuaj, dhe jeni po ju që mund të krijoni legjendën tuaj, ose jo.

2. Është një e vërtetë e mrekullueshme që gjërat që duam më shumë në jetë – një sens qëllimi, lumturie dhe shprese – arrihen më lehtë duke ua dhënë ato të tjerëve.

3. Jepni, jepni, dhe jepni – cili është qëllimi i të paturit përvojë, njohuri apo talent nëse ti nuk e lë të lirë atë? Të kesh histori nëse nuk ua tregon të tjerëve? Të paturit pasuri e nuk e ndan? Nuk kam ndërmend të pajtohem me asnjërën prej tyre! Dhënia e tyre më bën që unë të lidhem me të tjerët, me botën dhe me hyjnoren.

4. Mund t’ju premtoj se gratë që punojnë së bashku – të lidhura, të informuara dhe të arsimuara – mund të sjellin paqe dhe prosperitet në këtë planet të braktisur.

5. Nuk ka vdekje, bijë. Njerëzit vdesin vetëm kur i harrojmë ato, ‘shpjegoi nëna ime pak para se të më linte. ‘Nëse mund të më kujtoni, unë do të jem gjithmonë me ju.

6. Kërkoj të vërtetën dhe bukurinë në transparencën e një gjetheje vjeshte, në formën e përsosur të një guaske deti në plazh, në kurbën e shpinës së një gruaje, në strukturën e një bagazhi të lashtë pemësh, por edhe në format e pakapshme të realitetit.

7. Frika është e pashmangshme, unë duhet ta pranoj atë, por nuk mund të lejoj që të më paralizojë.

8. Ne të gjithë kemi një rezervë të dyshimtë forcash brenda nesh që del në pah kur jeta na vë në provë.

9. Zemra është ajo që na drejton dhe përcakton fatin tonë.

10. Ju keni vetëm atë që jepni. Me anë të ‘shpenzimit’ të vetes ju do arrini të bëheni të pasur.

Përgatiti: Kejdi Kraja

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.